Siirry suoraan sisältöön

Millainen on jääkiekkojoukkue?

Jääkiekkoilijoita ulkojäällä

Jääkiekkojoukkue koostuu aina tietystä määrästä pelaajia. Tämä opas kertoo, millainen on joukkue ja esimerkiksi sen kuinka jääkiekkojoukkueen voi koostaa itse. Kannattaakin muistaa, että esimerkiksi jääkiekkoa rennosti kaveriporukalla harrastaessa joukkueiden jäsenten määrä ei ole useinkaan niin kiveen hakattu asia. Tosin se on tietenkin paljon harrastajien mielipiteistä kiinni. Voit kuitenkin lukea seuraavaksi siitä, millainen jääkiekkojoukkueen kuuluu olla virallisten sääntöjen mukaan!

Jääkiekkojoukkue sääntöjen mukaan

Virallisten sääntöjen mukaan jääkiekkopelissä kentällä saa olla yhtä aikaa kuusi pelaajaa kummastakin joukkueesta. Yleensä yksi pelaajista on maalivahti, mutta tähän asiaan on olemassa myös joitain poikkeuksia. Lisäksi yhteen otteluun saa osallistua yhdestä joukkueesta yleensä enintään 18–20 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Eri sarjojen säännöissä voi aina olla eroavaisuuksia joukkueen minimi- ja maksimipelaajamäärissä, mutta kentällä jokaisessa sarjassa on yleensä yhteensä 12 pelaajaa.

Pelaajia saa myös vaihtaa ottelun aikana kuinka usein tahansa. Monia kiinnostaakin kuinka usein pelaajia sitten vaihdetaan kesken otteluiden. Katso esimerkiksi ammattilaisten, jollainen on esimerkiksi KooKoo, otteluita ja seuraa pelaajien vaihtoa ottelun aikana. Harrastusmuotoisessa jääkiekossa voi kuitenkin aina olla aivan eri käytäntö ja säännöt pelaajien vaihdon osalta.

Jääkiekkojoukkue harrastusta varten

Jääkiekko on loistava harrastus niin lapsille kuin aikuisillekin. Se kuitenkin vaatii usean harrastajan, jotta kasaan saadaan kaksi joukkuetta. Joukkueeseen voi pyytää ketä tahansa kiinnostunutta. Esimerkiksi ystävistä, perheestä, naapureista, työkavereista tai vaikkapa oman kaupungin keskusteluryhmistä netistä löytyy usein kiinnostuneita. Jääkiekko on suomalaisten rakastama laji, joten harrastuskavereita löytyy takuulla!