Siirry suoraan sisältöön

Detroit Red Wings | NHL:n suurseura esittelyssä

Detroit Red Wings on NHL:n tunnetuimpia joukkueita

NHL joukkueet ovat hyvin tunnettuja Suomessa, sillä suomalaiset ovat tunnetusti jääkiekkokansaa. Detroit Red Wings on monen suomalaisen lempijoukkue, sillä se on yksi legendaarisimpia NHL-joukkueita. Joukkue on menestynyt ajoittain todella hyvin ja se on voittanut mestaruuksia kolmanneksi eniten koko historian aikana. Red Wings on voittanut mestaruuden yhteensä yksitoista kertaa. Siellä on pelannut monet NHL:n kautta aikojen parhaat pelaajat, kuten Sergei Fedorov, Paul Coffey ja Henrik Zetterberg. Seura on perustettu vuonna 1926 ja se kuuluu niin sanottuun Original Six -ryhmään. Ryhmällä viitataan niihin joukkueisiin, jotka olivat mukana peleissä ennen NHL:n laajentumista vuonna 1967.

Detroit Red Wings jääkiekkojoukkue pelaa punavalkoisissa peliasuissa ja kotiottelut se pelaa Little Caesars Arenalla, johon mahtuu noin 20 000 katsojaa. Se on erittäin hyvin tunnettu jäähalli, sillä joukkue on muutoinkin tunnettu Yhdysvalloissa.

detroit red wings

Jääkiekkojoukkue on kannattajien silmäterä

Detroit Red Wings on monen suomalaisen ja tietysti paikallisen suosikkijoukkue. Koska seura on menestynyt niin hyvin, sille on muodostunut myös kansainvälinen seuraajajoukko. Joukkueen otteluita on helppo seurata maksullisten kanavien välityksellä, joten kannattaminen on helppo myös Suomesta.

Erilaiset kaapelikanavat tarjoavat NHL-pelit kuukausimaksuun perustuvien tilausten kautta. Näin ollen voit seurata muitakin joukkueita, jos olet kiinnostunut NHL:stä laajemmin. Otteluita voi seurata sekä internetistä että perinteisen television kautta. Koska ottelut näkee suoratoistona netistä, niitä voi katsoa esimerkiksi puhelimella missä ja milloin vain. Seuraamiseen riittää, että on pääsy internetiin.

Legendaariset pelaajat

Detroit Red Wings on tunnettu erityisesti siitä, että siellä on pelannut useita lajin kautta aikojen parhaita pelaajia. Tunnetuin näistä on Gordie Howe, joka dominoi kiekkokaukaloita 1950- ja 60-luvuilla. Howe teki poikkeuksellinen pitkän uran jääkiekkoilijana ja pelasi NHL:ssä neljällä eri vuosikymmenellä. Se on huikea saavutus kenelle tahansa huippu-urheilijalle.

Joukkue voitti useita mestaruuksia 1990-luvun lopussa sekä 2000-luvun alussa. Detroit red wings oli täynnä huippupelaajia, joista tunnetuimmat lienevät Vjatšeslav Fetisov ja Larry Murphy. Yhtenä puolustajana toimi ruotsalainen Nicklas Lidström, joka pelasi Detroitissa pitkän ja hienon uran. Sittemmin joukkueen tahti on hieman hiipunut, mutta tulevaisuudessa kaikki on taas mahdollista.

Red wings
detroit red wings

Detroit Red Wings - Steve Yzerman

Detroit Redwings ei olisi sama joukkue ilman Steve Yzermania, joka nousi joukkueen ikoniksi 1980- ja 90-luvuilla. Redwings varasi hänet vuoden 1983 varaustilaisuudessa, ja hänestä tulikin keskeinen osa joukkueen menestystä. Yzerman toimi joukkueen kapteeni pitkään ja toimi tärkeässä roolissa 1990-luvun lopun menestysvuosina. Hän pelasi NHL:ssä yli 1500 ottelua ja teki 1755 tehopistettä, joten tilastot ovat aika huikeaa luettavaa. Pelaajauran jälkeen hän siirtyi kabinettien puolelle ja on nykyään toimitusjohtaja.

NHL joukkueet taistelevat paljon himoitusta Stanley Cupista joka vuosi. Pokaali on vaikea voittaa, sillä parhaat joukkueet ovat keskenään todella tasaväkisiä ja marginaalit pieniä. Detroit Red Wings on onnistunut voittamaan Stanley Cupin useita kertoja. NHL:n runkosarjan voittajalle annettava Presidents’ Trophy on matkannut Detroitiin kuudesti, joten menestystä on vuosien varrella tullut mukavasti.