Siirry suoraan sisältöön

Jääkiekkovarusteet lapsille

Jääkiekkoharrastus vaatii monet jääkiekkovarusteet

Jääkiekon harrastaja tarvitsee monia perusvarusteita harrastamiseen – siitäkin huolimatta, että harrastaisi jääkiekkoa vain silloin tällöin. Etenkin tarvittavat suojavarusteet ovat tärkeitä. Lisäksi tarvitaan esimerkiksi sopivan kokoiset luistimet ja tietenkin jääkiekko sekä maila. Lasten jääkiekkovarusteissa ei kuitenkaan kannata aina panostaa kaikista kalliimpiin varusteisiin. Lasten jääkiekkovarusteet ovat kalliita ja lapset kasvavat nopeasti, joten uusia varusteita joutuu ostamaan paljon uusien käydessä pieneksi. Hinnan suhteen ei kuitenkaan kannata tinkiä turvallisuudesta – edullisemmallakin hinnalla voi saada oikeankokoisia, turvallisia ja ehjiä varusteita, jotka sopivat loistavasti pelkkään harrastustoimintaan. Kannattaa selvittää ensin tarvittavien harrastusvälineiden tarve ja vertailla sitten hieman kauppojen hintoja.

Jääkiekkovarusteet vaihtelevat myös sen mukana harrastaako jääkiekkoa esimerkiksi vapaa-ajalla kavereiden kanssa vai kilpaillen junioreiden joukkueessa. Tällöin esimerkiksi jääkiekkopaita tulee usein joukkueen puolesta, sillä pelaajilla on oltava yhtenäinen peliasu.

Female Hockey Player Lying on Ice

Jääkiekkopaita ja muut tekstiilit

Jääkiekon varusteissa myös tekstiileillä on väliä. Pukeutuminen alkaa alushaalarista, jota täydennetään kaulasuojalla. Sen päälle tulee suojaavia varusteita sekä pelihousut ja hanskat. Lisäksi kilpailuja varten on oltava yhtenäiset peliasut, kuten pelihousut, pelisukat ja numeroitu paita.

Harjoituksissa käytetään yleensä eri paitaa kuin kisoissa. Lisäksi voidaan käyttää harjoittelusukkia, jotka vedetään säärisuojien päälle. Ne voidaan myös kiinnittää alusasuun sukkanauhoilla. Kentän reunalla tulee myös nopeasti kylmä, joten kevyttoppapuku ja muut tarvittavat talvivarusteet kuuluvat jäähallissa harjoittelevan jääkiekkoharrastajan vaatetukseen kaikkina vuodenaikoina. Lapselle kannattaa siis huolehtia tarpeeksi lämmintä vaatetta jäähalliin mukaan.

teen ice hockey sport players in action

Turvallisuus on tärkeintä

Jääkiekkovarusteissa tärkeintä on tietenkin turvallisuus. Onkin tärkeää käyttää asianmukaisia turvavarusteita niin harjoitellessa kuin kilpaillessakin. Jääkiekkoilijan tärkein varuste on kypärä, mutta lisäksi tarvitaan muitakin suojia. Harrastaja tarvitsee jääkiekkohartiasuojat, polvisuojat, kyynärsuojat, jääkiekkohanskat sekä jääkiekkoon tarkoitetut housut, jotka suojaavat myös. On tärkeää, että varusteet on tarkoitettu nimenomaan jääkiekon pelaamiseen. Esimerkiksi pyöräilykypärä ei suojaa tarpeeksi hyvin.

Kaikki jääkiekkovarusteet kannattaa valita etenkin ensimmäisellä kerralla osaavan asiantuntijan, kuten vaikka urheiluliikkeen myyjän kanssa. Niiden on esimerkiksi oltava oikean kokoiset, jotta ne eivät luiskahda pois paikoiltaan. Lisäksi varusteiden on oltava tarpeeksi lämpöiset Suomen keleihin. Vaikka luistellessa tulisi hiki, lyhytkin aika kentän laidalla tai katsomossa saa helposti palelemaan.

Jääkiekkovarusteet – mitä muuta tarvitaan?

Vaatetuksen ja suojien lisäksi jääkiekkovarusteet kattavat tietenkin myös mailan, kiekon ja luistimet. On tärkeää, että luistimet ovat oikean kokoiset. Luistimien ostamiseen kannattaa siksi varata tarpeeksi aikaa. Näin luistimia voi kokeilla rauhassa ja osaava myyjä voi auttaa valitsemaan juuri itselle sopivat luistimet. Sen lisäksi kannattaa ostaa samalla kerralla myös maila ja kiekko. Redwings antaa myös lisää vinkkejä sopivan mailan löytymisessä.

Lasten jääkiekkovarusteet tulevat usein melko hintavaksi kertaostokseksi. Joskus onkin hyvä suosia käteviä lasten aloitussettejä, jotka sisältävät esimerkiksi kaikki tarvittavat suojat. Joissain tapauksissa ne voivat tulla edullisemmaksi kaikkien varusteiden erikseen ostamiseen verrattuna. Muutamia varusteita kannattaa hankkia joskus myös käytettynä. Tämä on järkevää etenkin, jos perheessä on useita lapsia, sillä muuten varusteiden yhteishinta voi kohota korkeaksi.

detroit red wings