Siirry suoraan sisältöön

Kouvolalaisten rakastettu KooKoo

Jääkiekkomaali ja pelaaja

KooKoo on kouvolalainen jääkiekkojoukkue, joka on perustettu vuonna 1965. Seuran alkutaival kului alasarjoissa, kunnes se nousi ensimmäistä kertaa silloiseen SM-liigaan vuonna 1988. Joukkue pelasi tuolloin yhteensä kolme kautta pääsarjatasolla, kunnes tippui takaisin I-divisioonaan vuonna 1990. Joukkue pärjäsi varsin mainiosti I-divisioonassa, kunnes SM-liigan laajennettua nousi uudestaan liigaan vuonna 2018. Siitä asti Kouvolassa on pelattu jääkiekkoa korkeimmalla sarjatasolla.

KooKoo pelaa kotiottelunsa Lumon Areenalla

Lähes Kouvolan keskustassa sijaitseva Lumon Areena on joukkueen kotiareena. Se valmistui vuonna 1982, ja siitä lähtien se on toiminut KooKoon kotihallina. Sinne mahtuu yhteensä vajaa 6 000 ihmistä, joten se sijoittuu suomalaisten hallien keskikastiin. Joukkue on ollut aina varsin suosittu Kouvolassa ja otteluita käy seuraamassa aktiivisesti suuri määrä ihmisiä.

Lumon Areena on todellinen monitoimiareena, jossa on harjoitustiloja myös muiden lajien harrastajille. Hallissa on muun muassa juoksuratoja sekä pituushyppäämiseen tarkoitettu rata. B-katsomon alapuolella on harjoitusjää, jossa harjoittelevat myös juniorit. Junioritoiminta onkin tärkeä osa KooKoon toimintaa ja sitä yritetään tukea monella eri tavalla. Jääkiekkovarusteet lapsille ovat kallis hankinta, mutta niiden hankinnassa voi kysyä apua esimerkiksi joukkueen junioritoiminnasta vastaavilta ihmisiltä.

KooKoon historian tunnetuimmat pelaajat

Jokaisella joukkueella on oma historiansa, johon kuuluu olennaisena osana keskeisimmät pelaajat. Yksi tunnetuimpia pelaajia lienee Marko Kiprusoff, joka pelasi KooKoossa uransa lopussa kaksi kautta. Myös legendaarinen Jarmo Myllys pelasi 1990-luvun alussa yhden kauden divarissa, joten joukkueessa on pelannut useampikin legendaarinen suomalainen jääkiekkoilija.

Avainsanat: