Siirry suoraan sisältöön

Arvokas jääkiekkokortti saattaa olla tuhansien eurojen arvoinen

Arvokas jääkiekkokortti pöydällä.

Arvokas jääkiekkokortti on asia, josta tietysti monet keräilykorttien keräilijät ovat kiinnostuneita. Jääkiekkokorttien arvot vaihtelevat paljon, sillä suurin osa niistä on lähes arvottomia. Arvo on sidoksissa tietysti siihen, kuinka kuuluisan pelaajan kortti on kyseessä. Sitäkin tärkeämpi arvon määrittelijä on se, miten paljon korttia on alkujaan painettu. Näiden asioiden lisäksi korttien arvoa nostaa myös sen ikä, sillä vanhat kortit ovat tietysti harvinaisempia kuin uudet.

Arvokas jääkiekkokortti on erikoiskortti

Kun jääkiekkokortteja on julkaistu, yleensä sama valmistaja on lisännyt joukkoon myös erikoiskortteja. Näitä ovat esimerkiksi tulokaskortit ja muut sellaiset, jotka eroavat saman sarjan peruskorteista jollakin tavoin. Erikoiskortit ovat esimerkiksi painatettu eri tavalla, ja niihin on saatettu lisätä muun muassa hologrammeja. Niiden arvoa nostaa myös se, että painatusmäärät ovat olleet hyvin rajallisia.

jääkiekkopaita on joidenkin mielestä myös keräilemisen arvoinen varsinkin silloin, jos siinä on jonkin laajalti tunnetun pelaajan nimikirjoitus. Aivan samalla tavalla keräilykortin arvoa voi nostaa huomattavasti se, jos siinä on pelaajan itsensä kirjoittama nimi nähtävillä. Tavallisestakin jääkiekkokortista tulee tällöin erikoiskortti, sillä ovathan nimikirjoitukset monien urheilufanien keräilyn kohteena.

Muista säilyttää kortit huolella

Jääkiekkokorttien arvot saattavat laskea nopeasti, mikäli kortissa on nähtävissä kulumisen merkkejä. Yksi tärkeimpiä on pitää kulmat terävinä, sillä niissä kulumat näkyvät ensimmäisenä. Tämän takia kannattaa hankkia muovitaskuja sekä kansioita, joissa kortteja säilyttää. On puhumattakin selvää, että kortit on hyvä säilöä kuivassa ja auringonvalolta piilossa.

Avainsanat: