Siirry suoraan sisältöön

Jääkiekkopaita voi olla arvokas aarre

Jääkiekkopeli käynnissä

Jos jääkiekko on itselle tärkeä laji, voi jääkiekkopaita olla arvokaskin omaisuus. Varsinkin, jos se on jonkun hyvän pelaajan numerolla ja ehkä jopa nimmarilla varustettu. Pelipaitoja voi luonnollisesti ostaa aivan uutena itselleen omilla painatuksilla, mutta keräilijälle se juttu on varmasti siinä, kenen päällä paita on ollut ja missä peleissä. Paidat ovat myös melko kovissa hinnoissa toisinaan, esimerkiksi Teemu selänteen Anaheim Ducks paidasta on maksettu 3000 dollaria.

Jääkiekkopaita ei välttämättä päädy käyttöön

Keräilijät eivät läheskään aina käytä ostamiaan paitoja, vaan ne päätyvät säilytykseen, jossa ne pysyvät hyvässä kunnossa. Pelipaita on paljon konkreettisempi osa pelaajan uraa kuin vaikka jääkiekkokortti. Hintaskaala pelipaidoissa on hurja. Kallein paita on maksanut yli miljoona dollaria. Kyseessä oli Kanadassa huutokaupattu vanhempi Kanadan maajoukkuepaita. Sen ostaja oli varmasti todellinen fani.

Lapsetkin innostuvat keräilystä ja helposti ottavat itselleen pelaajista esikuvia. Onkin hauska idea hommata jääkiekkovarusteet lapsille vaikka sillä esikuvan pelinumerolla varustettuna. Tai miksei jopa Suomen maajoukkueen paita tai huppari, aivan jo kannatuksen vuoksi olisi kiva ajatus. Kukapa jääkiekkojunnu ei olisi ylpeä saadessaan tuollainen paita päällä päästellä menemään.

Kuinka tietää, että paita on aito?

Vaikka halvimpia keräilypaitoja voi saada satasellakin, on silti hyvä varmistaa paidan aitous ennen ostoa. Suoraan pelaajalta ostettaessa ei toki epäilyjä tarvitse herätellä, mutta muutoin on oltava varuillaan. Tässä auttaakin näppärästi Photo match. Jos paidassa on jälki, tullut esimerkiksi mailasta tai kiekosta ja sen jäljen pystyy tunnistamaan pelitilanteesta, on kyseessä aukoton todiste.

Avainsanat: