Siirry suoraan sisältöön

Suomalaiset jääkiekkoilijat

Jääkiekkopelaajat aloituksessa

Suomalaiset jääkiekkoilijat ovat menestyneet loistavasti sekä kotimaan kaukaloissa että kansainvälisellä tasolla. NHL:ssä pelaa tälläkin hetkellä useita kymmeniä suomalaisia jääkiekkoilijoita, jotka niittävät menestystä tasaiseen tahtiin. Detroit Red Wingsissä on pelannut muutamia suomalaisia pelaajia, jotka ovat varmasti kaikille suomalaisille tuttuja nimiä. Valtteri Filppula pelasi pitkään Red Wingseissä ja kuului useita vuosia sen tärkeimpiin pelaajiin. Muita joukkueessa pelanneita suomalaisia jääkiekkoilijoita ovat Ville Leino ja Teemu Pulkkinen.

Parhaat suomalaiset jääkiekkoilijat kautta aikojen

Suomen parhaat jääkiekkoilijat ovat voittaneet lähes kaiken, mitä jääkiekossa voi ylipäätään voittaa. Usein kultamitali on ollut vain muutamien minuuttien päässä, joten menestys on ollut usein myös todella lähellä. Tunnetuimpia suomalaisia jääkiekkoilijoita ovat Jari Kurri ja Teemu Selänne, jotka kuuluivat vuosikausien ajan aivan maailman terävimpään kärkeen. Molemmat pelaajat tunnetaan laajasti ympäri maailman

Myös Esa Tikkanen voitti useita Stanley Cupeja 1980-luvulla. Hän kuului todella kovaan Edmonton Oilersin joukkueeseen, jossa pelasivat myös Jari Kurri ja legendaarinen Wayne Gretzky. Saku Koivu, Ville Peltonen ja Jere Lehtinen tulivat tunnetuksi erityisesti siitä, että he olivat keskeisiä pelaajia silloin, kun Suomi voitti ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna 1995.

Suomen parhaat jääkiekkoilijat tällä hetkellä

Monet suomalaiset jääkiekkoilijat kuuluvat tälläkin hetkellä NHL:n parhaisiin pelaajiin. Suomalainen junioritoiminta tuottaa jatkuvasti laadukkaita pelaajia, jotka nousevat hiljalleen koko maailman tietoisuuteen. Erityisesti 2000-luvun aikana monia suomalaisia junioreita pidettiin todella lupaavina pelaajina tulevaisuutta ajatellen. Hyvä juniorityö on tärkeää, sillä sen avulla menestystä voidaan saavuttaa tasaisesti. Tulevaisuus näyttää sen, kuinka moni suomalainen jääkiekkoilija onnistuu nousemaan maailman parhaiden pelaajien joukkoon.

Suomalaiset jääkiekkoilijat ovat tällä hetkellä kovassa huudossa NHL:ssä. Esimerkiksi Alexander Barkovia pidetään yhtenä parhaista senttereistä NHL:ssä. Lisäksi Carolina Hurricanesissa pelaa useita suomalaisia, jotka ovat joukkueen kantavia voimia. Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Patrik Laine ovat pelaajia, joilla on vielä paljon annettavaa suomalaiselle jääkiekolle.

Osta kryptovaluutoilla jääkiekkoaiheisia tuotteita

Kryptovaluutat ovat kovaa vauhtia tulossa uudenlaiseksi valuutaksi, jolla voi ostaa erilaisia tuotteita. Dogecoin soveltuu myös jääkiekkoaiheisten tuotteiden ostamiseen, mikäli kauppapaikka vain tukee kyseistä kryptovaluuttaa. Voit ostaa esimerkiksi kuvia suosikkipelaajista niiden avulla. Tulevaisuudessa dogecoinin käyttäminen tulee todennäköisesti lisääntymään, sillä se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä keskeisimmistä kryptovaluutoista. Tämä on sinällään erikoista, sillä alun perin koko kryptovaluutta kehitettiin lähinnä harrastusmielessä.

Viime aikoina myös NFT-taide on ollut kovassa nosteessa, ja siitä on tullut todella suuri ilmiö. NFT-taide perustuu dogecoinin tavoin lohkoketjuteknologiaan, joten kyseessä on hyvin uudenlainen tapa myydä taidetta. Ehkä tulevaisuudessa dogecoineilla voi ostaa esimerkiksi taidetta, jonka aiheena on Leijonat Moskovassa tai jokin muu suomalaiseen jääkiekkoon liittyviä asia.

Suomalaiset jääkiekkoilijat tulevaisuudessa

Detroit Red Wings kuuluu NHL:n legendaarisimpiin joukkueisiin, mutta suomalaisia pelaajia siellä on pelannut suhteellisen vähän. Varsinkin 1990-luvulla joukkueeseen pääseminen oli vaikeaa, sillä olihan kyseessä yksi parhaita NHL-joukkueita. Viime aikoina menestystä ei ole tullut entiseen malliin, joten Red Wingsiä voi hyvällä syyllä kutsua uinuvaksi jättiläiseksi. On melko todennäköistä, että jossain vaiheessa joukkue palaa entiseen loistoonsa.

Nähtäväksi jää se, kuinka suuri rooli suomalaisille pelaajille on tulevaisuudessa. Suomalaiset ovat pärjänneet erinomaisesti junioreiden maailmanmestaruuskisoissa, mikä kertoo siitä, että tulevaisuus näyttää hyvältä suomalaisten jääkiekkoilijoiden puolesta. Ehkä joku suomalainen jääkiekkoilija on juuri se pelaaja, joka on nostamassa Red Wingsiä sille tasolle, jolle se kuuluu.

Suomalaiset jääkiekkoilijat ovat keskeinen osa monien eri NHL-joukkueiden kokoonpanoa. Jääkiekko on käytännössä maamme kansallislaji, ja sen tulevaisuus näyttää aika hyvältä tällä hetkellä. Tulemme varmasti näkemään useita nuoria suomalaisia jääkiekkoilijoita, jotka nousevat parrasvaloihin esimerkiksi Detroit Red Wingsissä. Samoin Suomen maajoukkueen tulevaisuus on valoisa, sillä taitavia pelaajia tulee jatkuvasti lisää, josta kiitos kuuluu suomalaisten korkeatasoiselle juniorivalmennukselle.