Siirry suoraan sisältöön

NHL joukkueet kaudella 2022

NHL joukkueet

Kun kausi 2021-2022 käynnistyi lokakuussa 2021, se oli NHL historiassa jo 105 kausi. Koronan selkä oli taittunut ja runkosarjaan oli merkitty kaikkiaan 82 kierrosta. Ainoa pakollinen tauko tuli helmikuussa talviolympialaisten takia. Se aika rauhoitettiin, että pelaajat saivat tarvittaessa osallistua olympiakaukaloon. Divisioonia on kaikkiaan neljä ja playoffeihin toukokuussa pääsee 16 NHL joukkuetta. Tällä kaudella joukkueita oli 32 etsimässä paikkaa pudotuspeleihin.

Mitkä NHL joukkueet olivat mukana?

Itäisessä konferenssissa pelasivat Boston Bruins, Buffalo Sabres, Detroit Red Wings, Carolina Hurricanes, Columbus Blue Jacket, Florida Panthers, Montreal Canadiens, New Jersey Devils, New York Islanders, New York Rangers, Ottawa Senators, Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins, Tampa Bay Lightning, Toronto Maple Leafs ja Washington Capitals.

Läntisen konferenssin muodostivat: Anaheim Ducks, Arizona Coyotes, Calgary Flames, Chicago Blackhawks, Colorado Avalanche, Dallas Stars, Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, Minnesota Wild, Nashville Predators, San Jose Sharks, Seattle Kraken, St. Louis Blues, Vancouver Canucks, Vegas Golden Knights ja Winnipeg Jets.

Palkkakatto ja sopimukset

Suomalaisia on kaudella ollut pelaamassa NHL:ssä reilu 80 pelaajaa. Osa heidän sitoumuksistaan on kaksisuuntaisia ja osa yksisuuntaisia. Kaksisuuntainen sopimus on sellainen, jossa pelaaja pystytään siirtämään NHL:n puolelta AHL:n puolelle. Yksisuuntaisella sopimuksella siirto ei olekaan niin yksinkertainen. Yleensä aina kaikki tulokassopimukset ovat kaksisuuntaisia.

NHL:ssä on olemassa myös palkkakatto, joka on ollut tällä kaudella 81,5 miljoonaa dollaria. Sen ennustetaan nousevaan seuraavalla kaudella hiukan ja olevan 82,5 miljoonaa dollaria. On myös arvioitu, vaikka mitään varmaa tietoa ei vielä ole, että palkkakatto tulisi nousemaan miljoonalla dollarilla per vuosi.

Mitkä NHL joukkueet pääsevät jatkoon?

Kun runkosarja on pelattu, on joukkueet saatu järjestykseen ja sen jälkeen alkaa pudotuspelit. Niihin pääsee kolme parasta neljästä divisioonasta sekä konferenssien kaksi parasta, jotka eivät ole näiden kolmen kärkijoukkueen joukossa. Playoffeissa pelaa siis 16 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen konferenssiin. 

Aluksi voittajaa haetaan konferenssin sisältä ja kun nämä pelit on pelattu, niin sen jälkeen on Stanley Cupin finaali. Playoffeihin siirrytään yleensä toukokuussa ja näissä peleissä ei yleensä saa helppoja voittoja, koska joukkueet ovat parhaimpia ja finaalin voitto on todella himoittu. 

Vuoden 2022 finaali on entistä jännittävämpi, koska siellä kisaa huomattava määrä myös suomalaisia pelaajia. Suomalainen pelaaja löytyy lähes jokaisesta mukana olevasta joukkueesta. Joten hauska seurata, pääseekö yhtään suomalaista NHL joukkueensa mukana finaaliin. Kesäkuun lopussa on finaali, joten siihen asti on jännitettävä. Näiden pelit ovat yhtä jännittäviä kuin suomalaiset kasinot, joissa muutamissa voi käydä lyömässä vetoa näistäkin peleistä.

Parhaimmat NHL pelaajat

Joka vuosi selviää parhaimmat NHL joukkueet, mutta myös pelaajat laitetaan järjestykseen. Kausi 2022 on vielä hiukan kesken, mutta nyt jo liikkuu arvioita siitä, ketkä listalla pärjäävät parhaiten. Ehdoton ykkönen on odotetusti Connor McDavid, Edmonton Oilersien kapteeni, ja hän onkin monen mielestä paras. Kakkoseksi listalla on nostettu Nathan MacKinnon Colorado Avalanchesta ja kolmanneksi Auston Matthews Toronto Maple Leafsista. 

Suomalaisiakin on tälle listalle päässyt ja korkeimmalle on tässä vaiheessa noussut Mikko Rantanen kuudentena sekä Patrik Laine heti hänen perässään seitsemäntenä. Kärkikymmenikköön kiilaa myös Aleksander Barkov ja hän löytyy yhdeksänneltä sijalta. 50 parhaan listalta löytyy vielä yksi suomalainen ja hän on sijalla 49 Jesperi Kotkaniemi. Tällä listalla ei lainkaan huomioitu maalivahteja, joten Juuse Saros saattaa hyvinkin olla lähivuosina parhaimmistoa tältä pelipaikalta.

Avainsanat: