Siirry suoraan sisältöön

Jääkiekkovarusteiden pesu ja huolto säilyttävät varusteiden arvon

Jääkiekkovarusteiden pesu ja huolto kannattaa.

Jääkiekkoharrastukseen kuuluu lajinomainen varustus ja vaatetus ja moni tunnistaa kuvauksen hikisistä kiekkovarusteista eteisessä lojumassa treenien välissä laukussaan. Näin ei suinkaan tarvitsisi olla, sillä jääkiekkovarusteiden pesu on tärkeä osa varusteiden huoltoa. Samaan aikaan hyvin huolletut varusteet säilyttävät paremmin jälleenmyyntiarvonsa. Onhan varusteiden puhtaana pitämisellä vaikutusta myös viihtyvyyteen kotona, kun likaisten ja hikisen varusteiden haju ei leiju ilmassa.

Jääkiekkovarusteiden pesu ja ylläpito

Jokaisen treenikerran jälkeen on hyvä asettaa varusteet kuivumaan, jotta bakteerit eivät pääse valloilleen ja haju pinttymään varusteisiin. Luistinten pohjalliset ja teräsuojat kannattaa irrottaa samalla kuivumaan erilleen, jotta terät pysyvät turvallisina ja ruosteettomina sekä pohjalliset saavat hyvän ilmakylvyn. Kuivattaminen kannattaa toki suorittaa hyvin ilmastoidussa tilassa, jotta se ylipäänsä onnistuu. Vaatteet sen sijaan kannattaa pestä joka käyttökerran jälkeen. Myös monet suojavarusteet kypärää ja nahkahanskoja lukuun ottamatta kannattaa pestä säännöllisesti pesukoneessa. Kypärä ja hanskat pestään käsin.

Jääkiekkovarusteet lapsille ovat usein arvokas kertahankinta harrastuksen aluksi. Lapsilla usein varusteiden käyttöikä jää kasvun myötä lyhyeksi, joten varusteostoksissa kannattaa hyödyntää erilaisia aloituspaketteja sekä lisäksi käytettyjä varusteita. Kun varusteita huoltaa joka käyttökerran jälkeen ja pesee säännöllisesti, saattaa oman käyttötarpeen loputtua joidenkin varusteiden eteenpäin myyminenkin vielä onnistua eikä varusteita tarvitse heittää pieneksi jäätyään pois.

Tarkasta pesuohjeet

Pesukonepesu onnistuu usein ainakin jääkiekkohousuille, hartiasuojille, kaulasuojille, kyynärsuojille, alasuojille, polvisuojien irrotettavalle pehmusteelle sekä hanskoille, joissa ei ole nahkaosia. Lue tarkasti varusteiden pesuohjeet, sillä varusteita ei esimerkiksi saa rumpukuivata. Varusteissa mainittuihin pesuohjeisiin kannattaa kiinnittää huomiota jo hankintavaiheessa, jotta varusteiden huolto sujuu vaivattomammin. Hyvin huolletut ja puhtaana pidetyt varusteet tuntuvat myös mukavilta päällä, eivätkä ärsytä ihoa. Huolto on siis hyvä ottaa osaksi rutiineja alusta asti.