Siirry suoraan sisältöön

Hiustensiirto ja jääkiekko – sopivatko ne yhteen?

Mies on huolissaan hiustenlähdöstä ja suunnittelee hiustensiirtoa

Kysymys saattaa olla hieman yllättävä eikä äkkiä juolahda mitään yhteistä mieleen. Jos karkeasti ajattelee, niin molemmissa lajeissa pyörii raha – tavalla tai toisella. Väittäisin kuitenkin, että jääkiekko tulee vielä kalliimmaksi kuin hiustensiirto, jossa on mahdollisuus saada operaatio teetettyä suhteellisen edullisesti ja pienellä vaivalla yhden ulkomaanmatkan aikana. Tosin vaihtoehtoja on monia ja niihin kaikkiin kannattaa tutustua tarkkaan ennen kuin päätöstä suuntaan tai toiseen ryhtyy tekemään. Päätöstä helpottamaan on luotu sivusto, josta tietoa löytyy paljon sekä mahdollisuus sivuston kautta pyytää myös arviota, leikkauksen laajuudesta ja muista yksityiskohdista. Ja tapahtumana hiustensiirto on varmasti ihan yhtä jännittävä kuin mikä tahansa parhaimmista peleistä.

Hiustensiirrossa on jännitettävää lähes kokonainen vuosi, kun odottaa sitä, että siirrännäiset kasvavat kunnolla ja hiusraja alkaa näyttää siltä, mitä siitä on suunniteltu ensimmäisestä konsultaatiosta lähtien. Se vaatii pitkää pinnaa ja odottavan aikahan on tunnetusti pitkä sekä välillä siihen liittyy ihan uskomattoman vaikeita hetkiä, kun tuntuu, että mitään ei tapahdu. Entä jääkiekossa? Matka kauden alusta sinne loppuun, missä mestarien nimet julkaistaan, vaatii myös melkoista keskittymistä. Vastaan tulee pelaajille ja joukkueelle niin onnistumisen iloa kuin epäonnistumisen kyyneleitä ja harmitusta. Välillä tuntuu, että kausi on liian pitkä ja pelejä liian paljon. Kestääkö edes kunto niin pitkää rääkkiä, mikä on vastassa? Eikä yksin pelaaminen, vaan pitää jaksaa myös matkustaa paikasta toiseen, koska kaikkia pelejähän ei pelata kotijäällä.

Jääkiekkoilijat vaihtamassa varusteita ylleen

Hiustensiirto meillä ja muualla

Hiustensiirtoa on tarjolla sekä Suomessa että ulkomailla. Tarjontaa on ja kilpailu on jo melkoisen kovaa eikä aina pettymyksiltäkään voi välttyä. Monelle hinta on ratkaiseva tekijä ja koska kysymyksessä on ainakin Suomessa varsin kallis toimenpide, se pistää monen miettimään ratkaisujen hakemista ulkomailta. Mutta miten silloin varmistua siitä, että klinikka on luotettava ja kaikki sujuu niinkuin pitää? Tätä varten on koostettu kätevä tietopaketti, josta löytyy paljon tietoa niin suomalaisista kuin esimerkiksi turkkilaisista vaihtoehdoista. Tietoa löytyy hairtransplantation.fi -sivustolta. Siellä on myös mahdollisuus pyytää konsultointia ulkomailta ja löytää sellainen klinikka, joka tarjoaa palveluja omalla äidinkielellä.

Kyseinen sivusto ei tarjoa pelkästään hintavertailuja, vaan sinne on myös koostettu laajasti tietoa siitä, millaisia toimenpiteitä on käytössä. Lukiessa voi jo etukäteen hahmottaa sitä, millainen leikkauksesta on tulossa ja mitä kaikkea matka sisältää sen jälkeen, kun lentokone on laskeutunut. Samalla voi saada lisätietoa, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ennen leikkausta ja miten pitää toimia leikkauksen jälkeen kotioloissa. Kaikkein tärkeintä lopputuloksen kannalta on noudattaa kotihoito-ohjeita. Lopullinen tulos on näkyvissä vasta 12-18 kuukauden päässä, joten mistään nopeasta hiusten lisääntymisestä ei todellakaan ole kysymys. Mielessä saattaa myös pyöriä ajatuksia, että onko turvallista lähteä ulkomaille noin ison operaation vuoksi. 

Mikä motivoi hiustensiirtoon?

Jääkiekossa varmasti yksi motivaattoreista on voitontahto ja toinen on yhteistyö eli yhteispeli, halu puhaltaa yhteen hiileen. Uskomatonta onkin katsella joukkueiden yhteispeliä silloin, kun se on aukotonta ja toimii upealla tavalla. Ja samoin häviön hetkellä pettymys on nähtävissä jokaisen pelaajan kasvoilta. Nekin tilanteet kestetään yhdessä ja tilanteesta päästään ulos käymällä peli läpi yhdessä joukkueen kanssa ja luomalla jälleen uusi voitontahtoinen suunnitelma seuraavaa peliä kohti. Joskus voi tulla useampi tappioputki peräkkäin ja silloin voi joutua miettimään vähän syvemmin, mistä se johtuu. Tuskin siihen on yhtä tai kahta syytä, mistä kaikki johtuu vaan kaikki on tapahtumien summa.

Myös hiustensiirto tarvitsee motivaation ja halun tehdä itselleen muutoksen peittämällä kaljun omilla hiuksillaan. Se on se kaikkein tärkein voimavara, jolla pääsee alkuun ja ottaa ensimmäisen askeleen kohti leikkausta. Se, että tutustuu tarjontaan ja hahmottaa, mitä on tapahtumassa, tuo lisää motivaatiota. Sen jälkeen, kun on pyytänyt sopivaksi katsomiltaan klinikoilta tarjouksia, voi ruveta jo haaveilemaan siitä, että kaikki toteutuu ja matkasta tulee totta. Leikkauksen jälkeen alkaa se odottelu, missä toivoo, että siirretyt hiukset kasvavat mahdollisimman hyvin eikä pettymyksiä tule. Toki saattaa jossakin vaiheessa tuntua siltä, että mikään ei sujunut, mutta lopputulos kertoo kuitenkin, mikä lopunperin on tilanne.